21/12/2017

Published Thursday, December 21, 2017 by with 0 comment

Het Goede Doel - Belgie (1982) - Lp
Release: 1982
Genre:  Nederpop
Format:  LP
Label:  CNR Records
Catalog#  655163
Prijs:  €10,00

Het Goede Doel is een Nederlandstalige popgroep. De groep was aanvankelijk actief van 1979 tot begin jaren negentig. Enkele hits waren Vriendschap en België.
De Utrechtse band Het Goede Doel bestond ten tijde van het debuutalbum “BELGIË” uit 7 leden, maar de kernleden waren toch wel Henk Temming, Henk Westbroek en Sander van Herk. In 1982 kwam “BELGIË” uit in een periode dat de Nederlandstalige popmuziek erg populair was en Het Goede Doel lifte daarop mee. De eerste single “IN ’T LEVEN” bleef in de tipparade steken en opvolger “GIJZELAAR” was maar een kleine top 40 hit.
Die kleine populariteit veranderde toen het titelnummer “BELGIË (is er leven op Pluto)” uitgebracht werd en een top 5 hit werd. Dat gold ook voor “VRIENDSCHAP” en intussen was het album ook al tot de eerste plaats in de albumhitlijsten doorgestoten. “BELGIË” laat Het Goede Doel horen zoals de band de jaren daarna bleef klinken. Frisse, intelligente popmuziek met schitterende teksten

België is het debuutalbum van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. Het album verscheen op elpee bij CNR Records.
De teksten zijn geschreven door Henk Temming en Henk Westbroek. Het album is opgenomen in de Bullet Sound Studio in Nederhorst den Berg, de Soundpush Studio in Blaricum en Studio Bandstand in Hilversum.
Het album kon zo goed scoren omdat er een vernieuwde belangstelling was voor nederpop en omdat de single Gijzelaar enige ophef veroorzaakte. Ook de AVRO pikte de band op en liet hem veelvuldig in Toppop zien, en de singles België (Is Er Leven Op Pluto... ?) en Vriendschap hadden succes.


Side A
A1. Hou Van Mij   (5:53) 
A2. Vriendschap   (4:08) 
A3. In Het Leven   (4:07) 
A4. Anders Dan Iedereen   (3:30) 
A5. Alleen   (3:31)

Side B
B1. Iets Van Gevoel   (5:50) 
B2. Vechten   (4:15) 
B3. Gijzelaar   (4:00) 
B4. België (Is Er Leven Op Pluto)   (6:20)

Vinyl: Goed
Hoes: Goed

http://www.ad-vinylrecords.com/product/het-goede-doel-belgie-lp/
      edit

0 reacties:

Post a Comment