December 23, 2020

Published December 23, 2020 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Het Goede Doel - Tempo Doeloe (1983) - €10,00


Het Goede Doel is een Nederlandstalige popgroep. De groep was aanvankelijk actief van 1979 tot begin jaren negentig. Enkele hits waren "Vriendschap" en "België". In april 2008 verscheen een nieuw - gratis en legaal - downloadbaar album (Gekkenwerk) en sindsdien treedt Het Goede Doel weer op. De bezetting is buiten de bekende gezichten van Henk Westbroek en Henk Temming totaal vernieuwd.

Alle nummers van Het Goede Doel werden geschreven door Temming en Westbroek, met uitzondering van "The Sonic ranger rides again" (Temming - Van Herk). Alle nummers werden geproduceerd door Temming en Van Herk, met uitzondering van het album "België", dat geproduceerd is door Robin Freeman en het album Tempo Doeloe, dat geproduceerd is door Okkie Huijsdens en Het Goede Doel (Temming en Van Herk). 

Tempo doeloe is het tweede album van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. Het album verscheen op elpee bij CNR Records in een tijdperk dat de compact disc in opkomst was (toen circa 40 Nederlandse guldens kostend). 
Dat medium zag CNR Records, net als andere platenlabels niet direct zitten. De band verliet echter CNR Records en verhuisde naar Polydor, gelieerd aan Philips, de mede-ontwerper van cd. 
Het album werd destijds aanbeden en verguisd; fans van de band vonden het album beter dan het vorige; de critici vonden het minder; de teksten zijn soms wat al te verbogen om de rijmen. Het album haalde nog wel goud, maar zou het succes van België niet evenaren.

In december 1983 bereikt de single "Eenvoud" de hitparade, als voorloper van het album Tempo Doeloe. De single "Geboren Voor Het Geluk" brengt het niet verder dan een tipnotering.


Side A
A1.  Eenvoud - 3:30  
A2.  Brood En Spelen - 4:05  
A3.  Tolerantie - 4:07  
A4.  Ergens Ben Ik Nergens - 4:07  
A5.  Geboren Voor Het Geluk - 5:30  

Side B
B1.  Tempo Doeloe - 5:15  
B2.  Blij Dat Ik Je Weer Zie - 6:20  
B3.  Babies - 4:02  
B4.  De Plaat Sloeg Af En Het Gesprek Viel Stil - 6:07 


Notes
Release: 1983
Format:  LP
Genre:  Nederpop
Label:  CNR Records
Catalog#  671010

Vinyl:  VG
Hoes:  VG

Prijs:  €10,00

      edit

0 reacties:

Post a Comment